Metode de evaluare a riscului de insolvență bazate pe rate financiare PDF Imprimare Email

Coperta_CD

Cartea propune o colecție de metode de evaluare a riscului de insolvență bazate pe rate financiare, adresându-se cu precădere practicienilor în domeniul insolvenței și specialiștilor în analiză financiară sau analiză a fezabilității investițiilor.

Într-o abordare monofactorială, sunt prezentate metode de analiză bazate pe rate individuale, inducându-se modalitățile de calcul al ratelor și interpretare a rezultatelor în raport cu nivele de referință fundamentate statistic asupra întreprinderilor din România. Metodologia monofactorială propusă utilizează informații financiar-contabile ușor accesibile publicului larg. În baza acesteia, analistul poate poziționa întreprinderea într-o anumită clasă de risc într-un timp foarte scurt, folosind informații financiar-contabile sintetice, făcute publice online de către Ministerul Finanțelor Publice. 

În același timp sunt prezentate mai multe modele multifactoriale de analiză, dezvoltate prin utilizarea analizei discriminante sau a regresiei logistice asupra unui eșantion larg de întreprinderi din România.

Metodele de analiză bazate pe date financiar-contabile istorice nu sunt aplicabile întreprinderilor fără istoric financiar. În special pentru astfel de întreprinderi este propus un set de instrumente de analiză bazate de tablouri previzionate ale fluxurilor de numerar.

Cartea poate fi descărcată gratuit, cu obligația citării în situația utilizării ca referință în alte lucrări: Brîndescu-Olariu, D. (2014). Metode de evaluare a riscului de insolvență bazate pe rate financiare. Timișoara: Editura Mirton.

 


 

Add comment


Security code
Refresh

© 2008-2011 levier.ro
elektrik